Wat doen wij?

Er zijn verschillende soorten assistentiehonden die, afhankelijk van iemands situatie de zelfstandigheid kan vergroten, maar een kleine groep hiervan wordt vergoed door de zorgverzekering. Dit zijn, de blindengeleidehonden, de signaalhonden en de ADL-honden. Erkende scholen krijgen hiervoor een vergoeding vanuit de zorgverzekering en mensen krijgen een bijdrage in de verzorgingskosten.

Er zijn dus ook assistentiehonden waar geen basisvergoeding voor is zoals bijvoorbeeld, autismehonden, ptss-buddyhonden, epilepsie-hulphonden en diabetes-hulphonden. Daarnaast komt het voor dat iemand bijvoorbeeld een dubbele functiebeperking heeft en dat er maar een vergoeding wordt uitgekeerd voor 1 taak.

De aanvraag voor blindengeleidehonden, de signaalhonden en de ADL-honden moet dus gedaan worden bij de zorgverzekering. Hiervoor is nodig een praktische indicatiestelling welke gedaan wordt door de school, een medische indicatiestelling en ondersteunde verklaringen van specialisten. Veelal wordt de aanvraag door de school uitgevoerd.

Dit is dan ook de eerste stap waar u mee begint als u een hond wilt die vergoed wordt. Soms komt het voor dat de verzekering vindt dat het niet vergoed hoeft te worden.

Voor deze groep mensen en voor de mensen die in aanmerking willen komen voor een hond die helemaal niet wordt vergoed door de verzekering zoals bijvoorbeeld een epilepsie hulphond, hebben wij Animals4people opgericht. Wij willen mensen helpen waarvan wij ook vinden dat een hond een substantiële bijdrage kan leveren in de hun leven.

Klik op een van de onderstaande buttons voor meer informatie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.