Seizure (alert) dogs

seizure-alert-dog

Een hond kan een persoon met epilepsie op twee manieren bij staan.

Een hond die in staat is om bij te assisteren bij een aanval, door bijvoorbeeld op een alarmknop te druk, zijn baasje in een zijligging te leggen of op een andere manier hulp halen of voor rust zorgen, noemt men een Seizure dog.

Er zijn ook honden die in staat zijn om te reageren voor dat zij een aanval voelen aankomen. Zij waarschuwen hun baasje zodra ze voelen dat er een aanval aankomt en zo is die in staat om zichzelf in veiligheid te brengen. Deze honden worden Seizure Alert Dogs genoemt.

Een Seizure (alert) dog wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraars.  Ook voor deze honden willen wij iets kunnen betekenen. Denkt u dat u in aanmerking komt voor een diabetes hulphond, dan kunt u met ons contact opnemen.

Samen met u zoeken wij voor u de juiste organisatie om u hier in te kunnen begeleiden. We helpen u mee zoeken naar de geschikte hond of pup hiervoor en wij kunnen u helpen om te kijken, als u het zelf niet kunt bekostigen of misschien een gedeelte daarvan, hoe we met elkaar hier voor de financiën bij elkaar krijgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.